ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ....ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ !!! - Χειροποιήματα ..JustArt by DinaD...!!!

Χειροποιήματα ..JustArt by DinaD...!!!

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ Ή ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ,ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ..!!! ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΟΙΚΟΣ ,ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ . ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΠΕΤΡΕΣ ,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ,ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΗΣ

Κάνε με φίλη στο Facebook

Breaking

Home Top Ad

ART DINAD

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ....ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ !!!



Kαλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες του blog JustArt By DinaD,
σας καλωσορίζω εδώ με μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση αυτήν τη φορα ,με σκοπό την προβολή της δράσης του Πολιτιστικού φορέα "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" -Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου (www.episkinion.org)
Τώρα αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει η DinaD και οι ζωγραφιές της .......
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχη...!!!
Το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 , τυχαία, κατά τις εργασίες θεμελίωσης οικοδομής, στην τότε οδό Σαλαμίνος 21, που σήμερα έχει μετονομασθεί σε οδό Αρχαίου Θεάτρου, στον αστικό ιστό του Δήμου Αχαρνών , από την αρχαιολόγο κ. Μαρία Πλάτωνος- Γιώτα, γεγονός το οποίο και αποτέλεσε είδηση παγκοσμίου προβολής και ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης ιστορικής, αρχαιολογικής , κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας του . Για την ύπαρξη του θεάτρου Αχαρνών , μαρτυρούν δύο σημαντικότατες επιγραφές του β’ μισού του 4ου αιώνα π.Χ. Μία αναθηματική, που αναφέρει τα έσοδα από τη μίσθωση του θεάτρου σε ιδιώτες για παραστάσεις τραγωδίας ή κωμωδίας , από τα οποία θα πληρώνονταν οι λατρευτικές ανάγκες του δήμου και μια στήλη , όπου αναγράφονταν δύο ψηφίσματα, που βρέθηκε σε δεύτερη χρήση, ως κάλυμμα αγωγού, το 1987, από την κ. Μαρία Πλάτωνος , στην ανασκαφή ενός ρωμαϊκού λουτρού σε μικρή απόσταση από το σημείο εύρεσης του θεάτρου.Η μέχρι τώρα ανασκαφική έρευνα έφερε στο φώς μια ολόκληρη κερκίδα, πλάτους 5 μ. ( δυτικά ) και 22 μ. ( ανατολικά ) με 11 σειρές καθισμάτων από ασβεστολιθικούς δόμους σε ημικυκλική διάταξη, που είχαν μεταφερθεί προφανώς από κάποιο τοπικό λατομείο λίθου. Ανασκάφθηκε επίσης μικρό τμήμα κερκίδας, βόρεια της πρώτης , που συνεχίζεται άθικτη , όπως πιστεύει η κ. Πλάτωνος, κάτω από το θεμέλιο της νεόδμητης οικοδομής. Επίσης αποκαλύφθηκε και πολύ μικρό τμήμα της ορχήστρας σε βάθος 2,3 μέτρων. Είναι φανερό ότι το υπόλοιπο τμήμα του κοίλου ,οι πάροδοι, η ορχήστρα και το σκηνικό οικοδόμημα βρίσκονται κάτω από τα προς βορρά κτίσματα και κάτω από το δρόμο. Αναμένεται να αποκαλυφθούν όταν θα συνεχισθεί η ανασκαφική έρευνα, που διακόπηκε το καλοκαίρι του 2007, με την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης των γειτονικών οικοπέδων, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο δικαστικού προσδιορισμού της αποζημίωσης.  

Επόμενο ήταν λοιπόν αλλά και αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός φορέας από ενεργούς πολίτες των Αχαρνών, για την υπόστήριξη της ιδέας της ανάδειξης και προβολής του μοναδικού αυτού μνημείου Διατηρώντας λοιπόν, τον αρχικό ενθουσιασμό και τις προσδοκίες, που γεννήθηκαν από την αποκάλυψη του, κατόπιν και της παρακίνησης από τον πρόεδρο τού σωματείου με την επωνυμία ΔΙΑΖΩΜΑ – σωματεία για την αποκατάσταση όλων των αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας-, κ. Σταύρο Μπένο, ιδρύθηκε , το 2010, πολιτιστικός φορέας με τη νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ – Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών- νομικό πρόσωπο αμιγώς εθελοντικό και αμιγώς μη κερδοσκοπικό, μη χρηματοδοτούμενο και μη επιχορηγούμενο, με συγκεκριμένο πολιτιστικό σκοπό: την ανάδειξη, προστασία και προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών , του μοναδικής αξίας αυτού μνημείου, με πρόεδρο την κ. Μαρία Μίχα,επίτιμο μέλος του Διαζώματος. Το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ συνεργάζεται στενά με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και για την επίτευξη του σκοπού με τα μέλη του (μεταξύ των οποίων είναι η ανασκαφέας του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών ,αρχαιολόγος κ. Μαρία Πλάτωνος –Γιώτα, ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος, ο λαϊκός ζωγράφος Αχαρνών Χρήστος Τσεβάς, πρόεδροι τοπικών συλλόγων , πολλοί διακεκριμένοι αρχαιολόγοι μεταξύ των οποίων και της Β Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αλλά και νομικά πρόσωπα , όπως ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών και η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών, με πάθος για το αρχαίο θέατρο και αγάπη για τις Αχαρνές, χωρίς ίδιον όφελος, προβαίνει σε ποικίλες δράσεις που αγκαλιάζονται από πλήθος κόσμου. Μέσω αυτών των δράσεων αφενός επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση των κατοίκων, η καλλιέργεια της πολιτιστικής τους συνείδησης, η γνώση τους για τις πολλαπλές ωφέλειες που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία από την αξιοποίηση του μνημείου στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη (τουρισμός, βιομηχανία παραγωγής πολιτιστικού περιεχομένου, παροχή υπηρεσιών) προβολή του ανά την Ελλάδα και διεθνώς και αφετέρου ασκείται πίεση στους αρμόδιους φορείς για επιτάχυνση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών της αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου. Στόχος του Επισκηνίου παραμένει η το ταχύτερο δυνατόν αποκάλυψη του θεάτρου,η ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτό το μοναδικής σημασίας μνημείο και η παραγωγή ενός μοντέλου πολιτισμού που δε θα χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια και ελιτισμό αλλά από διαρκή διάλογο. Έναν διάλογο που δεν αποτελεί πεδίο μόνον επιστημονικής διαπραγμάτευσης αλλά ουσιαστικό εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση του μνημείου δηλαδή την τάχιστη αποκατάσταση του, την αρχαιολογική τεκμηρίωση , τα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα, τη σύνδεσή του με τα άλλα αρχαιολογικά μνημεία του Δήμου Αχαρνών και την ενσωμάτωση του στην τοπική κοινωνία με κανόνες αειφόρου ανάπτυξης.
Πινακίδα η οποία έχει αναρτηθεί στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών επι της οδού Αρχαίου Θεάτρου (πρώην οδος Σαλαμίνος) , πλήρως χρηματοδοτημένη απο το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ.
Στα πλαίσια λοιπόν της δράσης του πολιτιστικού αυτού φορέα ,εντάσσονται οι συμμετοχές του σε πάσης φύσεως πολιτιστικές εκδηλώσεις , όπως ποδηλατοβόλτες με προορισμό διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην περιφέρεια των Αχαρνών ,σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις ,σε εκθέσεις - εκδηλώσεις των λεσχών ζωγραφικής ,λαϊκής τέχνης ,παραδοσιακών χορών, σε δράσεις που διοργανώνει ο Ορειβατικός σύλλογος Αχαρνών και πολλές πολλές άλλες εκδηλώσεις με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες των Αχαρνών και όχι μόνο.
Το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ , επίσης πρόσφατα με μία ακόμα χορηγία του ,δώρισε στη βιβλιοθήκη του Δήμου Αχαρνών ,στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής έρευνας πλήθος βιβλίων με θεματολογία σχετική με τα Αρχαία Θέατρα ,για ανθρώπους που θέλουν να μελετήσουν και να εντρυφήσουν σε θέματα αρχαίων θεάτρων.Λίστα δωρεάς βιβλίωνι
Παρακάτω παραθέτω φωτογραφικό υλικό που αφορά στη δράση του συλλόγου υπό την επιμέλεια και οργάνωση της προέδρου μας ,κας Μαρίας Μίχα και φυσικά την πολύτιμη βοήθεια των δραστήριων μελών του.
Η πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ  Κα Μαρία Μίχα με τον τον πρόεδρο τού σωματείου με την επωνυμία ΔΙΑΖΩΜΑ – σωματεία για την αποκατάσταση όλων των αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας-, κ. Σταύρο Μπένο και τον δήμαρχο της πόλης των Αχαρνών κ.Σωτήρη Ντούρο .









































 Πολλές όπως είδατε φίλοι μου οι δρασεις και οι ...αποδράσεις του "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" και φυσικά δεν σταματούν εκεί ...!!!
Η Κα Μαρία Μίχα και οι συνεργάτες της ειχαν την ιδέα να προβληθεί το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών , στο οποίο εχω την χαρά και την Τιμή να κατοικώ πολύ κοντα ,και με άλλους τρόπους ,όπως με το να φορούν τα μέλη του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και οι φίλοι , μπλούζες με το λογότυπο και το site του "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" σε αθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις ,καθώς επισης και οι κυριές να χρησιμοποιούν τσάντες με το ιδιο λογότυπο .
Εδώ λοιπόν ανελαβα δράση ,εγω ,η DinaD. με τα πινέλα και τα χρώματά μου ,και με όλη μου την αγαπη , και με πολυ μεγαλη χαρά και Τιμή να βοηθήσω στον πολύ αξιόλογο αυτον σκοπό!!!!..και ιδου το αποτέλεσμα..!!!
Αυτή λοιπον ειναι η εθελοντική μου προσφορά για το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ , στου οποίου την διάθεση θα είμαι πάντα και με κάθε δυνατό τρόπο!!!!
Διαφημιστική μπλούζα με το λογότυπο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ζωγραφισμένη  διά χειρός Ντίνας Δημητρέση .....by DinaD

Διαφημιστική μπλούζα με το λογότυπο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ζωγραφισμένη  διά χειρός Ντίνας Δημητρέση .....by DinaD

Ο κ.Αναστάσης Νίκας  ,ενεργό μέλος σε όλες τις δραστηριότητες του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ φοράει τη διαφημιστική μπλούζα με το λογότυπο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ζωγραφισμένη  διά χειρός Ντίνας Δημητρέση .....by DinaD

Διαφημιστική τσάντα με το λογότυπο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ζωγραφισμένη  διά χειρός Ντίνας Δημητρέση .....by DinaD



Όμως το "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ " δεν είναι μόνον αυτο!.. Το "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ " είναι και οι χαλαρές στιγμές αναμεσα σε αξιόλογους γνωστούς και φίλους -μέλη της δικής μας " κοινότητας"!!!

Η DinaD σε περίπτερο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ στο ΑΓΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛ του Δημου Αχαρνών 2012 ,μαζί με τον κ.Αναστάσιο Νίκα!



Φαγοπότι μέτα από επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Λαρισας και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό μουσείο Αλμυρού Βόλου.

Η DinaD στη Θυρανόιξια του Αρχαίου Θεάτρου Μεσσήνης ...03 Αυγούστου 2013 .με Gala Ιταλικής Οπερας
Θυρανοίξια του Αρχαίου θεάτρου Μεσσήνης

Μουσικη παράσταση "Αχαρνης" του Αριστοφάνη σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο . 
Αν θέλεις κι εσύ λοιπόν φίλε αναγνώστη να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης παρέας με μόνο κοινό στόχο την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών ,δεν εχεις παρά να επικοινωνήσεις με το blog Justart by DinaD ή με το http://www.episkinion.org/ και την Κα ΜαριαΜιχα ,που με μεγάλη χαρά θα σε δεχτεί στην παρέα μας!!!!!!

Ευχαριστώ πολυ την Κα Μαρία Μιχα ,πρόεδρο του "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" για την φιλικότατη διάθεσή της να μου παραχωρήσει όλες τις παραπάνω πληροφορίες και την άδειά της να δημοσιεύσω φωτογραφίες του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ κι εύχομαι να βρεθούμε ξανα σύντομα ,στην επόμενη εκδήλωση που εχει ήδη προγραμματιστει!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες